Gårdbutikken på blåbærhave


Vores gårdbutik er åben hver dag i periodedn sidst i juni til slutningen af september. I gårdbutikken sælger vi egen avl af Sødkirsebær, Blåbær, Blommer, Hindbær, Jordbær, Æbler, Pærer, div. Grønsager, Nødder og Marmelader.

Vi har 27 forskellige sødkirsebærsorter. Det betyder at vi har friske sødkirsebær fra slutningen af juni måned til midten af august – hvis ellers vejret og fuglene tillader det. De allerfleste sorter er de meget mørkerøde sorter. Men vi har også 2 sorter som er gule med rød kind og 2 sorter som er lysere røde. Desuden har vi lidt surkirsebær.

Vi har 9-10 forskellige sorter af den storfrugtede blåbær samt 1 sort af den lave nordiske sort. De modner fra midten af juli og den ene, sene sort bliver ved med at modne bær lige til frosten kommer.

Vi har også 10 forskellige blommesorter. Den tidligste sort er Komet, som modner i midten af juli. Den seneste sort er en lille, velsmagende sveske som modner i midten af september.

Vi har 4 forskellige hindbærsorter, hvor den tidligste begynder at modne i starten af Juli.

Der er 2 jordbærsorter, en tidlig og en sen. Vores tidlige sort begynder at modne i slutningen af juni måned.

Vi har ikke ret mange æbletræer, men dog nok til at vi ikke kan nå at spise dem selv. Der er 8 forskellige sorter. De tidligst modnende – Sunrise – begynder at modne i slutningen af august.
Vi har endnu mindre med pærer, men alligevel flere end vi selv kan spise. Den tidligste sort er Collore de Julli der modner i juli måned.

De grønsager der sælges i butikken er også fra vores overskud af egne produkter.

Der sælges nødder fra 5 forskellige sorter. De er store og velsmagende. Og så har vi som regel også så mange valnødder at vi kan sælge af dem, og med årene kommer der flere til for vi planter 3 nye træer her i 2017, sammen med spisekastanjer og mandler.

Der er næsten altid marmelade i butikken. Det laver vi af overskudsproduktionen af vores egne bær og frugter. Blandt andet har vi næsten altid Abrikosmarmelade. Det er også lavet på abrikoser vi selv dyrker.

De frugter vi sælger i butikken er solmodne. Det betyder at de får lov at hænge på træerne indtil de er helt modne. Derfor kan man opleve at vores bær smager af meget mere end de frugter og bær man køber i supermarkedet.